Op zondag 28 juni behaalde jeugdlid Emma van Rijnswou  van sv Courage de eerste prijs bij het Debutantentoernooi.

Dit toernooi werd voor de 24ste keer gehouden in Sint Truiden in België. Het is een schermtoernooi voor schermers met weinig wedstrijdervaring.

Voor het eerst sinds enige jaren ging schermvereniging Courage uit Veldhoven weer met een delegatie naar dit toernooi. Nadat Emma twee poules geschermd had (ieder van vijf wedstrijden) stond ze als favoriet in de eliminatieronden. Uiteindelijk mocht ze de finale spelen voor publiek, er was verder niemand meer aan het schermen. "Dat was best spannend, maar toen ik eenmaal bezig was, had ik het niet meer in de gaten. Ik dacht alleen maar: als ik eerste wil worden, móet ik dit potje winnen!", zegt Emma. En dat lukte haar met 10-7 punten.
Emma schermt nu ruim twee jaar. Dit is haar tweede grote prijs. Afgelopen jaar behaalde ze de stijlprijs op verenigingsniveau en dan nu eindelijk een eerste prijs.