Het Ferrum Vetum is een competitie voor veteranen. Er worden per jaar vijf wedstrijden georganiseerd door de KNAS in samenwerking met verschillende schermverenigingen. Sinds 2009 neemt Courage de organisatie van het vijfde toernooi voor zijn rekening. Het Ferrum Vetum telt mee voor de Nederlandse ranglijst voor veteranen.

Het Ferrum Vetum Futuri is een soortgelijke cyclus voor schermers tussen 20 en 39 jaar. Dit toernooi is recreatief en telt niet mee voor de Nederlandse ranglijsten.

Op zondag 13 december 2015 organiseren we voor de zesde keer het Ferrum Vetum.

Op zondag 14 december 2014 organiseerden we voor de vijfde keer het Ferrum Vetum.

Op zondag 15 december 2013 organiseerden wij voor de vierde keer het Ferrum Vetum.

Op zondag 18 november 2012 organiseerde Courage voor de derde keer het Ferrum Vetum en Ferrum Vetum Futuri.

Op zondag 22 november 2011 zijn voor de tweede keer het Ferrum Vetum en Ferrum Vetum Futuri in Veldhoven geschermd.

Op zondag 21 november 2010 hebben wij voor het eerst een wedstrijd in de veteranen (40+) competitie Ferrum Vetum georganiseerd. Gelijktijdig werd er ook een Ferrum Vetum Futuri voor schermers van 20 t/m 39 jaar gehouden.

Meer informatie over het Ferrum Vetum is te vinden op de veteranen facebook pagina.