Op zondag 28 juni behaalde jeugdlid Emma van Rijnswou  van sv Courage de eerste prijs bij het Debutantentoernooi.

Dit toernooi werd voor de 24ste keer gehouden in Sint Truiden in België. Het is een schermtoernooi voor schermers met weinig wedstrijdervaring.

Het Ferrum Vetum is een competitie voor veteranen. Er worden per jaar vijf wedstrijden georganiseerd door de KNAS in samenwerking met verschillende schermverenigingen. Sinds 2009 neemt Courage de organisatie van het vijfde toernooi voor zijn rekening. Het Ferrum Vetum telt mee voor de Nederlandse ranglijst voor veteranen.

Het Ferrum Vetum Futuri is een soortgelijke cyclus voor schermers tussen 20 en 39 jaar. Dit toernooi is recreatief en telt niet mee voor de Nederlandse ranglijsten.

Op zondag 13 december 2015 organiseren we voor de zesde keer het Ferrum Vetum.

Op 27 juni deden we met een heren degen team mee met het NK Equipe in de Maaspoort hal in Den Bosch. Het Courage equipe bestond uit Martijn Dijkman, Jurgen Geerlings en Henri Faber. Er deden in totaal 14 equipes mee.

In de eerste ronde namen we het op tegen het equipe van Zaal Kardolus. Deze ontmoeting wisten we niet te winnen waardoor het maximaal haalbare de negende plaats werd. In de tweede ronde hadden we vrij. In de derde ronde namen we het op tegen de studenten van Esprit. Deze partij werd door ons gewonnen. In de daarop volgende vierde ronde traden we aan tegen Pallós en verloren nipt. Daarmee kwamen we uit op de tiende plaats.

In de Brabantse Equipe Competitie komen de degen equipes van zes schermverenigingen tegen elkaar uit in een hele competitie (elk team ontmoet elk ander team twee keer). Er zijn zes speelavonden, drie voor de zomer (15 april, 20 mei en 18 juni) en drie na de zomer (13 oktober, 18 november en 17 december).

Het Poule Unique Courage toernooi is een recreatief degen en sabeltoernooi voor schermers vanaf 16 jaar. De eerste editie in was in 2009. Bij dit toernooi is het de bedoeling om zoveel mogelijk te schermen. We hanteren daarom het poule unique systeem, oftewel iedereen tegen iedereen.

De vierde editie op 29 september 2012 is afgelast. Behalve degen en sabel zou er deze keer ook floret geschermd worden.

Uitslagen van vorige edities

3e Poule Unique Courage Degen en 2e Poule Unique Courage Sabel 1 oktober 2011 Degen
2e Poule Unique Courage Degen en 1e Poule Unique Courage Sabel 6 maart 2010
1e Poule Unique Courage Degen 28 maart 2009